Kamp soorten

Tegenwoordig zijn kampen niet meer standaard een kamp met bonte avond en wat survival activiteiten. Ondanks dat dit soort kampen nog immens populair is, is het aanbod enorm uitgebreid met vele soorten kampen en veel kampen met een specifiek thema waarin bepaalde interesses centraal staan. Dat betekent niet dat dit de enige activiteit is maar wel dat dit als het ware “de rode draad” is die door de dagen heen loopt. Hieronder volgt een aantal verschillende kampsoorten. Dit is lang niet alles. Neem eens een kijkje op Zomerkampen.NET voor een completer overzicht.

Actie en avontuur

Zoals gezegd, waarschijnlijk nog steeds de meest populaire categorie. Avontuurlijke / actieve kampen. De exacte invulling verschilt natuurlijk per organisatie en doelgroep qua leeftijd. Maar gedacht kan worden aan lekker vlotten bouwen, raften, canoying, hydrospeed, bosspellen, tokkelbanen, klimmen, survival skills leren en nog veel meer. Ga mee op een actief en avontuurlijk jeugdkamp of echt survivalkamp. Zo’n beetje alle outdoor activiteiten die bestaan worden wel gedaan en altijd begeleid door professionele instructeurs.

Creatief & Cultuur

Heb je altijd popster willen zijn, in een film, musical of in het theater willen spelen? Dat is allemaal mogelijk tijdens een van de creatieve jeugdkampen.

Sport en Board

Wil je les van top instructeurs in jouw favoriete sport? voetbal, hockey, kitesurfen, surfen, tennis, golf of duiken. Aarzel niet en grijp je kans en ga mee op een sportief jeugdkamp voor een top zomer in 2024!

Dier en Zoo

Een week lang paardrijden op ponykamp, dieren verzorgen, meekijken achter de schermen van een dierentuin of safaripark? Als je van dieren houdt, is een Dier en natuur jeugdkamp de kans om ze van dichtbij mee te maken en te leren kennen!

Taalvakantie / Taalreizen

Je Spaans verbeteren en elke dag leuke dingen doen op taalkamp: op deze manier leer je de taal en het land echt goed kennen. Of je beginner of gevorderd bent maakt niet uit, op deze taalvakanties leer je de taal op de meest relaxte manier en hier heb je nog een heel leven lang plezier en profijt van ook!

Zeilen en Windsurfen

Of je nu beginner of gevorderd bent maakt niet uit, je kunt altijd meer leren op een van de zeilkampen of windsurfkampen. !

Natuurkampen

Stichting Veldstudie organiseert natuurkampen voor de leeftijden van 8 tot 12 jaar en van 12 tot 14 jaar. In de natuurkampen ben je bezig met speuren en spieden naar van alles wat er leeft in de natuur. Verder zijn er leuke en spannende spellen bij daglicht, en in het duister van de nacht. In de kampen heerst een gezellige sfeer. Stel je voor: een week lang bezig zijn met de natuur, met het sleepnet de zee in, diertjes worden reuzen onder de microscoop, allerlei onderzoekjes naar het leven in de bodem, het water en in de lucht. Ook trekken we erop uit, en gaan picknicken in het veld of op het strand. Natuurlijk is er ook tijd voor lekker luieren, en om je eigen dingen te doen. Elk kamp heeft een programma dat past bij de plek en de leeftijd van de deelnemers. Vind je het leuk om gezellig met leeftijdsgenoten samen dingen te doen, en ben je graag buiten in de natuur? Dan ben je van harte welkom!!

18 reacties:

 1. Bestaan er voor deze zomer (juli 2023) wielrenkampen voor jongeren?( vanaf 12 jaar)

 2. Beste,
  Hebben jullie ook motercross Kampen ?

 3. Hebben jullie ook goedkope basketkampen of christelijke kampen in de krokusvakantie

 4. Hoi, zijn er ook golfkampen voor kinderen?

 5. Hallo medewerk(st)er van jeugdkamp.com,

  Hebben jullie ook gaming kampen?

 6. Marjan Wijnands-Veninga

  Goedemorgen medewerk(st)er van zomerkampen,

  Hebben jullie ook kart-kampen?

  Met vriendelijke groet, Marjan Wijnands-Veninga

 7. Hebben jullie ook kampen. Waar je leerd koken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *